onsdag 23 december 2009

Åsiktstömning...

Jag har lite information till alla er som retar sig på hundägare och deras hundar.

1. Hundar låter. Kanske lika mycket som barn (men andra ljud).
2. Hundar har behov av att både kissa och skita ett par gånger per dag. De vill också gärna markera sin bostad, därför har hundar en benägenhet att kissa i närheten av sin trappuppgång. Särskilt om det redan finns doftmarkeringar där. Det kan också hända att en hundägare FAKTISKT har råkat glömma en bajspåse när det egentligen skulle behövts.
3. Alla hundar älskar inte alla människor. Detta kan betyda att alla hundar inte reagerar positivt på din närvaro. Och det behöver inte vara ett problembeteende.
4. Hundar mår bra av att vara lösa. Därför får de också springa lösa där andra människor vistas, t.ex. gångbanor eller parker.
5. Bara för att man skaffar hund betyder inte att man avsäger sig självklarheter som att handla, åka kollektivtrafik och uppehålla sig i bostadsområden. Detta kan innebära att hundar ibland lämnas utanför affärer, åker buss eller sitter vid en lekpark några timmar.

Jag har bland annat blivit utskälld för att hundägare inte plockar upp i området (fast jag står med en liten svart påse i handen), hört upprepande av regeln att hundar inte får rastas på gården när jag är påväg från min ingång ut från gården för att rasta och fått anklagelsen att det var en av mina hundar som bitit någons barn (fast mina hundar aldrig varit inblandat i något sådant) enbart för att min tax skällde ut personen ifråga.

Trots att många varit otrevliga mot mig för att jag är hundägare har jag aldrig varit otrevlig tillbaka. Det värsta jag har gjort är att bara vända och gå därifrån. För jag vet att jag är på undantag. Samhället accepterar bara en hund och dess ägare om vi följer alla regler perfekt, det inkluderar att ta en massa skit från okända människor. Alldeles för många tycker att det är helt ok att klaga på en hundägare p.g.a. något som en annan hundägare gjort. Där har ni en till informationspunkt.

6. Alla hundägare känner inte varandra. Vi är inget hemligt sällskap. Och ni har ingen rätt att döma oss på förhand!

2 kommentarer:

  1. Vi har barn under oss, och lita på mig. Det är ett helvete:P

    SvaraRadera
  2. Jag älskar både barn och hundar och det enda som jag stör mig på är ägarna, av både barn och hundar:) Det jobbigaste med hundägare är ändå då de har lösa hundar men ingen koll på dem. Fonzie har ju blivit påhoppad ett antal ggr av lösa hundar och han har inte blivit lugnare av det efteråt. Annars skulle jag själv vilja ha både hund och katt, men allergier i familjen gör att vi inte kan ha det, jättetrist! God jul!

    SvaraRadera